websikehealthcheck

A kommunkáció fontos! – halljuk sok helyen. 

De mit jelent ez egyáltalán?

A kommunikáció azt jelenti, a másik fél megérti, amit közölni akarsz, és fordítva.
Ez nem csak arról szól, hogy valaki tud beszélni.

Magába foglalja azt is, hogy olyan módon tudja valaki kifejezni magát, hogy a másik fél pontosan azt érti, amit mondani akar neki.
Valamint azt is, hogy képesek vagyunk megérteni, amit a másik fél akar közölni.

 

Nos a legtöbb probléma egy kapcsolatban ebből adódik, pontosabban ennek hiányából.

Vagy nem tudjuk megfelelően kifejezni magunkat, vagy egészen mást értünk meg abból, amit a másik mondani akar. Ebből lesznek aztán a viták.

De a nem megfelelő kommunikáció, már az ismerkedés legelején is gondokat okoz. Ha nem teljesen értjük mire is gondol a másik, akkor nem is arra reagálunk, vagy nem úgy. Aztán csodálkozunk, ha eltűnik. Ugyanez igaz arra is, amikor nem a megfelelő módon szólítjuk meg.

Az életünk bármely részére is gondolunk, mindenhol kommunikálnunk kell…

Párkapcsolatban, családban különösen.
Nem tudjuk elkerülni, hiszen bármit el akarunk érni, vagy el akarunk intézni, kommunikálnunk kell valamilyen formában. Ezért nem mindegy mennyire jól tudjuk megértetni magunkat másokkal, vagy éppen elfogadtatni. Ha valaki vissza van húzódva az emberektől, nem szívesen van mások közelében, és próbálja elkerülni a másokkal való beszélgetést, elég nehéz dolga van. De ez nem velünk született állapot, és viszonylag könnyen javítható.

 

Hogyan tudnánk ismerkedni, megismerni a másik felet, ha nem tudunk, nem akarunk kommunikálni?

Minél inkább képes és hajlandó valaki kommunikálni, annál inkább él.

Ha valaki nem ért dolgokat, az azért van, mert nincs jó kommunikációban – Ha valaki nincs jó kommunikációban, nem ért dolgokat.

Ahhoz, hogy valaki jól kommunikáljon, és így jobb életet élhessen, több dologra is szüksége van. Tudni kell pontosan mi az a kommunikáció, milyen szabályai vannak, ismerni kell a reakciókat, és ezeket könnyedén tudni kell alkalmazni a való életben. Ha jól tudunk kommunikálni, megértünk másokat, és meg tudjuk értetni magunkat másokkal, akkor könnyű lesz az ismerkedés. Könnyed, kényelmes, érdekes beszélgetéseink lesznek, felfigyel ránk a másik, és akar velünk újra találkozni. Magabiztosak leszünk, és ezt érezni fogják rajtunk, így ki tudunk alakítani egy ideális párkapcsolatot.

A kommunikáció maga az élet.

Hogy lettem párválasztási tanácsadó?

Ahhoz, hogy megtalálhasd a hozzád illő társat…

…elengedhetetlenül fontos, hogy a megfelelően tudd kifejezni magad, és az is, hogy a megfelelő kérdéseket tedd fel. Ez a program abban segít, hogy egy teljesebb, és jobb életet tudj élni.

 • hogyan indíts el egy beszélgetést?
 • hogyan utasíts el valakit, ha szükséges határozottan, de udvariasan?
 • hogyan viselkedj egy randin?
 • milyen témákat kerülj?
 • miket mondj, hogy legyen folytatás?
 • hogyan érheted el, hogy beléd szeressen?
 • hogyan tudsz akár a nehéz emberekkel is jól kijönni?
 • milyen kérdéseket tegyél fel, hogy kiderüljön milyen ember valójában?
 • hogyan érd el, hogy akarjon olyanná válni, ami neked jó?

 

 

Mivel a kommunikáció nem az élet valamely területének speciális kelléke…

…hanem az élet minden területén ott van, az itt tanultak segíteni fognak abban, hogy bármilyen emberrel, bármilyen helyzetben magabiztosan kommunikálj. Így segíteni fog abban is, hogy kezelni tudj régóta fennálló, feszült családi helyzeteket, jobb emberi kapcsolataid legyenek, jobb munkatárssá/főnökké válj, vagy hogy jobb értékesítő legyél.

 • 8 előadás
 • 12 óra elméleti anyag
 • 8 gyakorlati feladat
 • 3 alapvető építőelem a kommunkikációhoz
 • hogyan indíts kommunikációt?
 • hogyan fogadj, vagy utasíts el kommunikációt?
 • gyakorlási lehetőség

 

 

Magabiztosan, lazán, és nyugodtan fogsz kommunikálni bármilyen helyzetben, legyen az kezdeményezés, folytatás, vagy épp lezárás.

Kérd a workshop anyagát itt!

Az online workshop ára: 19.990 Ft

A workshopot a gombra kattintva tudod kifizetni, online, bankkártyával, biztonságosan!

KÉREM A WORKSHOPOT

 

 

MIT MONDANAK AZOK, AKIK MÁR ELVÉGEZTÉK
A KOMMUNIKÁLJ! – WORKSHOPOT?

M. L.

Az elmúlt 4 hét hatalmas felismeréssel ajándékozott meg. Tenni, Lenni, Létezni, Létezőség… Külömbözőek vagyunk kívül, belül, eltérőek a céljaink, motiváltságunk, nézőpontunk. De van 2 dolog amiben mindenki azonos. A legmagasabb szinten létezni, élni akar és Boldognak lenni. Ezért aztán a fő változásom akarásom, az hogy minden élőnek jogot adok a létezésére minőségi bánásmódban  szavakban,tettekben és kommunikációban. Hogy amit nyújtok attól Boldog lehessen. És mivel minden egy folyamat ezért ne álljon meg, menjen mindig tovább….s, minél több ilyen ember van körülöttem nekem is annál jobb. És ha mindenki ezt csinálná megváltozhatna a világ, de a környezetem mindenképp, ha úgy vagyok okozó ahogy neki reális…

S. K.

Nagyon hálás vagyok a 4 hétben tanultakért. Én még új vagyok köztetek, ez volt az első szemináriumon. Nagyon sok használható tudásra tettem szert, amit majd tudok használni. Fontos, hogy mindig várjam meg amíg figyel rám a másik akinek mondani akarok valamit, mert csak akkor fogja megérteni. Én legyek a hatáskeltő. Tudjam pontosan kit keresek akivel azonosak a céljaink, a látásmódunk. Legyen közös témáink és azonos irányba haladjunk. Tudatosan keressem a párom. Mindig magas szinten legyen és ne engedje magam lehúzni, inkább én húzzam őt felfelé. Szuper csapatba kerültem és Gábortól nagyon sokat tanultam. Motivál a mindennapokban!!! Nagyon köszönöm!

B. L.

Felismerés 1: A heti feladattal kapcsolatban leírtam azokat a dolgokat, amelyek még bennem maradtak a korábbi kapcsolatok megszakadása után. Az volt a felismerésem, hogy minden kapcsolatban a legnagyobb problémát a megfelelő kommunikáció hiánya okozta és, hogy a legtöbb kapcsolat még ma is tarthatna, ha rendelkeztem volna az emberi kapcsolatokhoz szükséges megfelelő tudással. Ez egy nagyon fontos dolog, hogy valójában bennünk van a boldogság kulcsa, mégis sokszor máshol keressük.

T. K.

Sziasztok. Az utlosó házi előtt eléggé erőteljesen hatott rám, amikor rágondoltam néhány személyre. Mintha leszívták volna az energiám. És mintha még tényleg most is az ő sorsukat is a szívemen kellene viselnem. Aztán írtam és írtam. Szóban is sikerült a gyakorlatot elvégeznem két férfi csoporttársammal. Tegnap. Ma azt vettem észre magamon, hogy néhány arc bevillant, ránéztem, és eltűnt. Mások eltávolodtak, és nincsenek már annyira hatással rám. Vannak olyanok is, akiknek már nem is mondanék semmit, a jelenben vagyok

T.Kati

Sziasztok. Az van, hogy amiben mi jobbak vagyunk más csoportoknál, hogy mi egy meghatározott útvonal szerint haladunk. Ez a kivezető út a múlt kátyújából, és megújulva kivisz minket a jövőbe. Édesanyám régi mondása, amit mindig mondogatott: ,, Szebb jövőt. ” És én ezt meg is csinálom. Megvan a járható út, végig kell menni rajta. És Gábor segít nekünk. Merthogy a legjobb fejek ebben a csoportban vannak, és azok mi vagyunk. Úgyhogy nyomjuk tovább, és valójában tökmindegy min megyünk keresztül, az eredmény a lényeg.  Minden csoporttagnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket.

SZ. E.

Ha adhatunk egymásnak valami jót a különbözőségünkből fakadóan, kiegészíthetjük egymást egy életen át, ha elfogadjuk és hasznát is vesszük ezeknek a kapcsolódási pontoknak. A másik gondolkodását, irányultságát minél jobban meg kell ismerni. Amennyiben változni szeretne értem, miattam, azt elfogadhatom. Észre kell venni, ha a másik nincs olyan állapotban, hogy felfoghassa azt amire szeretném a figyelmét ráirányítani. S hatáskeltőnek kell lenni.

F. Zs.

Nekem két dolog adott mélyebb megértést: az egyik, hogy párkapcsolatban figyeljek arra, hogy visszairányítsam a társam figyelmét a fény felé (“Legyek a másik világítótornya”). Az eddigi kapcsolataimban is voltak hasonló kezdeményezéseim, de a kellő erő nem volt meg hozzá azt hiszem. A másik dolog pedig, hogy igazából gyakran csak vártam a másiktól, hogy hatást keltsen, és valóban nem is az történt, amit vártam. Ideje hatást okozónak lennem 🙂 Köszönöm ezeket a megértéseket!

B. I.

Ha jól értem, mindenkinek fontos, h hatást érhessen el, ennek teret kell adnom, mert eddig túlzottan arra fókuszáltam, h én legyek a hatást okozó, és hiány volt részemről, ha úgy éreztem, h a másik nem kelt bennem hatást.

A világítótorony metafora megfogott. Én ezt korábban úgy fordítottam magamnak, h fontos, h időnként egyenesbe állítson a párom, ha már nagyon a föld felett repkednek, a világítótorony viszont ennél többet jelent.

Az egyéni házi feladat nagyon tetszik, még finomítom.

B. H.

Sokszor utalgattam arra, hogy mit szeretnék, persze ez konfliktushoz vezetett. Az üzenet váltások esetében ugyan ez volt a hiányosság. Soha nem kérdeztem meg az aktuális partnert, hogy az ő számára mi a megfelelő mennyiségű és minőségű kommunikáció. Az hogy tudatosan keressünk egyetértési pontokat számomra eddig is fontos volt.

De pl rajottem ebből hogyha utalgatok “milyen jó lenne, ha valaki kivinné a szemetet”

A pasi lehet hogy azt válaszolja “tényleg jó lenne”… Már értem miért. Köszönöm

B. B.

Megdöbbentő volt szembesülnöm azzal, milyen sokszor nem a közös pontokat kerestem a másik emberrel. Vagy kifejtettem olyan ellenvéleményt, ami által már nem voltam szimpatikus, inkább kötözködő – feltételezhetően a másik számára. (mint a Csúf igazság című filmben a főszereplő nő)

K. K.

Bocsánat, én ide elfelejtettem beírni, de magamnak a jegyzetfüzetembe az előadás után felírtam. Számomra nagyon tanúságos volt a vita keletkezése. Most esett le, hogy a szimpátia felépítését, egyetértési pontokat eddig is alkalmaztam csak nem tudatosan. Ezután már jobban fogok erre figyelni. Már többször szembesültem vele, hogy ki kellene kommunikálnom, ami a dolgokról az én fejemben van, néha látva a másik értetlenségét ezt kommunikáltam is, illetve volt amikor nem sikerült jól megosztanom. Erre is tudatosabb leszek a jövőben.