fbpx
websikehealthcheck

Damner Angi

“Sokkal könnyebb lesz felismerni az elnyomókat és az elnyomó kommunikációt használó embereket. Lett egy lelki megkönnyebülésem is attól, hogy tényleg nem normális sok velem szembeni megnyilvánulása pár embernek, akik állítólag csak a javamat akarják. Ami nagy segítség az, hogy megvédhetem magam anélkül, hogy harcias lennék. Eddig, ha arra “vetemedtem”, hogy megvédjem magam, a túl magyarázással én is elnyomtam a másikat.”

SIMON KATI

“Nagyon sok mindent megértettem az életemben. Vannak dolgok, amikben én is hibázok/hibáztam. Van elnyomó személy akit nem tudok ki zárni az életemből és volt jellemgyenge ember akit irányították ellenem. Sok mindent felismertem mit kell másképpen tennem. Nekem is is kell változom. Még jobban ki kell állnom magamért és van amit el kell hagynom, mert nem jól cselekszem”

TARCSIKATI

“Azt értettem meg, hogy rendbe kell tennem magam olyan szempontból is, hogy a múltamban szereplő kellemetlen személyek, rossz hatások alól kijöjjek. És a másik az, hogy rájöjjek, hogy értékes vagyok. És megtaláljam azokat a dolgokat, amiket jól csináltam, és amiért büszke lehetek magamra. Arra tudom használni, hogy itt a jelen időben lássam az embereket és helyzeteket, ne a múlt ködén keresztül, és a döntéseimet magam hozzam meg, és nem valaki olyan tanácsára hallgatva, aki lehet ha már rég nincs is az életemben, és én még mindig a hatása alatt vagyok.”

BAUER LACI 

“Most jöttem rá mennyire fontosak a saját dolgok, amik mindig ott vannak nekem és amelyekkel fel tudok töltődni. Visszanéztem a korábbi kapcsolataimat és azt láttam, hogy a legtöbb dolgot, amelyektől igazán jól éreztem magam egyszerűen feladtam, mert a párkapcsolattól vártam mindent. Azonban egy idő után ürességet éreztem, mert a párkapcsolat nem volt képes mindent megadni. Ettől aztán feszültség lett bennem, csalódott lettem és tudat alatt eltávolodtam a párkapcsolattól. Az lett a felismerésem, hogy nem lehet teljes egészében a párkapcsolatra építeni az egész életet, mivel nem tud mindent helyettesíteni, kellenek még egyéb stabil pillérek az ember saját életében.”

SIMON KATI

“Számomra nagyon fontos volt felismerni, hogy saját magam is milyen sokszor nyomom el, és hogy hagyom, hogy elnyomjanak. Sokkal jobban ki kell állnom magamért. Mivel csak saját magamra számíthatok sokkal jobban ki kell állnom azért ami számomra jó. El kellene már engednem, hogy mindig mindenkinek meg akarok felelni. Most, hogy végig gondoltam, mi okoz számomra örömet még több időt kell szánnom magamra. Mert belőlem csak egy van a többiek meg sokan vannak!!!!”

DAMNER ANGI

“Már most jó tulajdonságomat ismertem fel. Ezelőtt is  legtöbb esetben nem visszavágtam amikor valaki durvábban elnyomni akart, hanem azon voltam, hogy segítsek neki. Amit már most nem gyengeségnek gondolok. Mert ezelőtt azt hittem ha valaki megérteni akarja azt aki bántóan viselkedik vele szemben az gyengeség. Még arra is rájöttem, hogy nekem a nehézséget nem az egyértelmű elnyomók okozták, hanem a kedvességbe  csomagolt elnyomó kommunikációt alkalmazó emberek jelentik.”

TARCSIKATI

“A házi feladat elkezdésekor néztem az üres papírt, és gondolkoztam, hogy tulajdonképpen mi is az, aminek a végzése vagy a közelléte örömet okoz nekem, ugyani életem során leginkább másokat helyeztem előtérbe, hogy nekik jó legyen és jól érezzék magukat, nem törődve legtöbbször a saját érdekeimmel, jólétemmel, és nem is gondoltam arra, hogy bizonyos helyzetekben magamnak árthatok ezzel. Nagyon munkás nekem ez a házi, mivel most meg kell találnom önmagam és a saját igényeimet. Elmondom őszintén, hogy ilyen szempontból még soha nem néztem magamra, úgyhogy ez egy jó önfelfedezés. Megtalálni önmagam, mindenki mást kizárva, letisztázni azt, aki vagyok én, tulajdonképpen egy nagyon jó érzés.”

DAMNER ANGI

“Lehet, hogy gond van velem de nekem a magabiztosságom nőtt ezektől az adatoktól. Rájöttem arra, hogy nem tudom segíteni valakinek az életét rendbe tenni, ha ő nem néz szembe a múltban elkövetett hibáival. Aztán az is felismerésem, hogy nekem fontos a körülöttem lévő emberek jóléte de voltak olyanok akiknek segíteni akartam de ők nem is akartak jobban lenni, ez pedig nem az én kudarcom.”