websikehealthcheck

 

Nekem az a bajom ezzel, hogy mára ez egy teljes megértés nélküli szitokszó lett.

Ő nárcisztikus, ő toxikus, ő elnyomó. Valaki valamivel nem ért egyet, különösen akkor, hogy kiáll magáért, akkor még inkább a rögtön, a rögtön nárcisztikus, toxikus elnyomó.

Ennek ma az a következménye, hogy olyan emberek érzik magukat elnyomónak, akik nem azok, és olyanok bélyegeznek meg másokat, akik viszont azok.

Ez ám zűrzavar. Ez a zűrzavar aztán meg is állít téged. Tudtad, hogy a zűrzavarkeltés is az egyik elnyomó tulajdonság? De ezen kívül van még kilenc, amit jó lenne, ha ismernél.

Ha érintett vagy, valamely hozzátartozódról nem tudod eldönteni, hogy elnyomó, toxikus vagy nárcisztikus-e, vagy esetleg azért, mert úgy gondolod, hogy te vagy az, és komolyan elgondolkodtál rajta, hogy veled valami baj van, akkor ez neked szól.

 

Ennek ma az a következménye, hogy olyan emberek érzik magukat elnyomónak, akik nem azok, és olyanok bélyegeznek meg másokat, akik viszont azok. - Száraz Gábor - az elnyomás kezelése workshop

 

Szeretnék leszögezni valamit.

Nárcisztikus, toxikus, elnyomó emberek vannak. Ez tény.

Sajnos a köznyelvben elterjedt meghatározások, mint nárcisztikus, meg toxikus, nem pontos és nem megértett kifejezések... - Száraz Gábor - az elnyomás kezelése workshop

 

Sajnos a köznyelvben elterjedt meghatározások, mint nárcisztikus, meg toxikus, nem pontos és nem megértett kifejezések…

Ezért mi az elnyomó meghatározást használjuk. Az emberek alapvetően két csoportba oszthatók ebben a kérdéskörben.
Az egyik segítő, építő, alkotó szándékú, JÓ emberek.
A másik pedig a romboló, akadályozó, pusztító szándékú emberek.

És vannak azok a JÓ emberek, akiknek az elnyomók már elvették az erejüket, a céljaikat és a magukba vetett hitüket. Ők azok, akik feladták az álmaikat, megkérdőjelezik magukat, alárendelődnek, és sokszor ők azok, akik elgondolkodnak azon, hogy vajon elnyomók-e. – vajon baj van-e velem?

Míg az elnyomó típusú emberek ezen nem gondolkodnak el.

Nos, az igazság az, hogy nem vagy elnyomó, ha ezen gondolkodsz.

 

 

De hogy miért van ez így, és hogyan tudod magad pontosan belőni, és hogyan tudsz másokat pontosan belőni, az kiderül az ELNYOMÁS KEZELÉSE workshopból.

Ezzel a kérdéskörrel, hogy ki jó és ki rossz, más problémák is vannak. Ezek közül az egyik jelentős probléma, hogy a rossz emberek a jók ellen fordítják a többieket. Ez az egyik jelentős probléma, hogy a rossz emberek miatt a JÓ emberek a jókat elmarják maguk mellől, rosszakat meg maguk mellett tartják, és teljesen fordítva működik sajnos ez a dolog.

Ez egy nagyon széleskörű társadalmi probléma, csak sajnos sokszor rejtve marad.

 

 

A másik, ami ebből következik, hogy sajnos annyira ki vagyunk rá hegyezve…

… annyira rá vagyunk állva arra, hogy keressük a rosszat másokban, hogy szinte elfelejtjük a jókat. A baj az, hogy a jó embereknek is lehetnek rossz tulajdonságai, de a rossz embereknek ritkán, vagy egyáltalán nincs jó tulajdonsága. Max úgy tesz, és utána azt is a pofánkba dörgöli, hogy – mert hát én segítettem neked.

Annyira keressük már a rosszat másokban, hogyha találunk valakit, aki ilyen tulajdonságokkal bír, vagy valami nem tetszik, azonnal dobjuk. Pedig lehet, hogy jó ember volt.

 

Annyira keressük már a rosszat másokban, hogyha találunk valakit, aki ilyen tulajdonságokkal bír, vagy valami nem tetszik, azonnal dobjuk. - Száraz Gábor - Az elnyomás kezelése workshop

 

Hogy lettem párválasztási tanácsadó?

 

Ezért pont fordítva kellene csinálni!

Ez egyébként a társkeresés legnagyobb baja, pont fordítva kellene csinálni. Ha csak a jót keresnénk, akkor meg is találhatnánk a jóságát.

Fordítva sajnos nem igaz. Ugyanis, ha rosszat keresel, az első rossz tulajdonságnál kidobod őt, és soha nem derül ki, hogy ő valójában jó ember volt, csak volt egy rossz tulajdonsága.

Sajnos az ismerkedés, párkapcsolat, sőt alapvető emberi kapcsolatok is emiatt olyanok, amilyenek, vagy leginkább nincsenek. A kudarcok miatt, amit nyilvánvalóan rossz emberek okoztak, vagy legtöbb esetben rossz emberek. Miattuk hisszük azt, hogy mindenki az.

 

 

És az ettől való félelmünkben, inkább nem bízunk senkiben.

Emiatt pedig nem engedünk közel magunkhoz alapvetően jó emberek. A sors furcsa fintora, hogy a rossz emberek meg valahogy mégiscsak oda kerülnek… Ezek miatt ki vagyunk élezve már a rossz tulajdonságokra, és bárkit, amiben találunk, akiben találunk valami nem jót, már ki is dobjuk.

 

 

Ez az igazi baj: a jó embereket dobáljuk ki, a rosszakat pedig magunk mellett tartjuk.

De hogy mitől jó valaki, és mi az alapvető különbség a jó meg a rossz ember között. Ez az igazi kérdés!

Ha valaha is ismertél félre valakit, ha valaha is csalódtál valakiben, ha úgy gondolod, hogy veled valami baj van, esetleg elnyomó vagy, vagy nem tudod eldönteni, hogy a családodban valaki az-e vagy sem, és emiatt őrlődsz, esetleg mindezeknek korábban áldozata voltál, és el akarod kerülni ezt, akkor ezt a workshopot mindenképpen csináld meg, mert ez szó szerint meg fogja menteni az életedet!

 

 

Száraz Gábor - párkapcsolati tanácsadó

Száraz Gábor
Párválasztási Tanácsadó, Házassági / Párkapcsolati Tanácsadó

 

 

Kérd a workshop anyagát itt!

Az online workshop ára: 19.990 Ft

A workshopot a gombra kattintva tudod kifizetni, online, bankkártyával, biztonságosan!

KÉREM A WORKSHOPOT

 

 

Mit mondtak, akik elvégezték?

“Végre kaptam olyan kezelési tervet, amivel egyrészt azonnal kezelhetem, másrészt kifejezhetem az érzésemet is az elnyomó megnyilvánulással szemben. Megértettem, hogy a családon belüli elnyomó ignorálása is lehet megoldás, és nem kell miatta bűntudatot éreznem. Köszönöm a figyelmeztetést a red flag-re, miszerint, ha úgy érzem, hogy valakinek meg kell felelnem, az a személy elnyomó lehet, vizsgáljam meg a 10 pont szerint. Felnyitotta a szemem, hogy az agresszív, vagy alkoholista ember közelében biztosan van/volt elnyomó személy, ezáltal jobban megértem a működését. Ráláttam, hogy sokszor elnyomóként nyilvánulok meg, még akkor is, ha a szándékom sosem negatív vagy leértékelő, viszont a kommunikációmat fejlesztenem kell. Köszönöm, ez igazán hasznos workshop volt, nagyon sokat tanultam belőle!”
A.I.

 

 

“Nagyon jó nézőpontokat kaptam, hogy milyen szemüvegen keresztül nézzem az embereket. És az egyetlen megoldás ha egy elnyomó közelében, nem visszahúzódom ahogy ezt eddig tettem, hanem igenis kiállok magamért és mivel a megfelelő adataim megvannak ezt biztonsággal megtehetem. Ez egy hatalmas fegyver ha alkalmazzuk az itt tanultakat.”
A.G

 

 

“Az előadáson a céges példák is nagyon hasznosak voltak, ugyanis rájöttem, hogy most milyen helyzetben vagyok a munkahelyemen. Eddig is éreztem, hogy valami nem oké az illetővel kapcsolatban, de azt nem tudtam, hogy az információk elhallgatása is elnyomó viselkedés. Az sem volt világos, hogy a zűrzavar keltése miért jó az elnyomónak. Már értek mindent, nagyon köszönöm.
SZ. S.”