websikehealthcheck

Hatékony online társkeresés – Első rész

Mielőtt a megfelelő képekről szó esik, nézzük mit kerülj!

Ezeket ne tedd fel:

 • napszemüveges – azt az érzetet kelti, hogy nem vállalod, hogy itt vagy
 • fiatalkori – úgyis kiderül az első találkozónál
 • italozós – nincs túl jó üzenete
 • nem jellemző rád – hamis üzenete van és csalódás lesz belőle
 • nagyon távoli – azt az érzetet kelti nem vállalod magad
 • rossz minőségű – azt az érzetet kelti, nem vállalod, hogy itt vagy
 • amin többen vagytok – nem lehet eldönteni, melyik vagy te

Napszemüveges:

Nem kizáró tényező, ha van fenn ilyen képed, de semmiképp ne ez legyen a fő képed! Ez a legtöbb esetben arra utal, hogy nem vállalod azt, hogy itt vagy. Ez nagyon sok olyan gondolatot elindíthat a másikban, ami miatt nem fogja keresni a társaságod.

Fiatalkori:

Ez egy igen gyakran előforduló és bosszantó jelenség és igazán értelme sincs. Ha találkozásra kerül a sor, akkor úgyis kiderül a valódi korod és ennek megfelelő megjelenésed, ez pedig nagyon kiábrándító. Ezzel, gyakorlatilag azonnal hazugsággal indítasz. Az régen volt, most meg most van. Te most úgy nézel ki, ahogy, és úgy kell tetszened, ahogy most vagy. Ne mutass más képed magadról, mint amilyen vagy!

Italozós:

Gyakran látom, hogy hölgyek egy pohár (esetleg egy üveg) borral a kezükben fotózkodnak. Persze ez igaz a srácokra is. Alkalmanként egy jól sikerült kertiparti, vagy hasonló összejövetel alkalmával készült fotók kerülnek fel, aminek a hátterében viszonylag nagy mennyiségű alkohol látszik. Ennek lehet az az üzenete, hogy a kelleténél több fogy belőle. Ez pont elég lehet ahhoz, hogy valaki kizárjon téged ezen fotók alapján. Ha a néhány kép közé, ami téged bemutat, fontosnak tartod, hogy ilyen képet tegyél, az jelentheti azt, hogy az alkohol szerves része az életednek. Ha így van akkor tedd fel, mert olyan embert keresel, aki ebben ugyanúgy vélekedik, mint Te.
Viszont, ha nem ez a helyzet, inkább kerüld!

Nem jellemző rád:

Ebből szokott lenni a legtöbb probléma. Volt egy hölgy, aki járt nálam egy előadáson és elmesélte, volt egyszer teniszezni, ahol nagyon jól érezte magát. Mivel nagyon jól érezte magát, fel is tette a képet. Kis idő elteltével jelentkezett is egy srác, aki teniszezik.

A megfelelő képek a következők:

Ezeket tedd fel:

 • igazolvány kép – közelről, szemből jól látszik az arcod és a szemed
 • egész alakos – mindegy milyen alakod van, azt kell szeresse
 • profil kép – közelről, jól láthatóan, oldalról látszik az arcod
 • szabadidő – mit csinálsz szabadidődben
 • öltözködés – stílus/megjelenés

Igazolvány kép:

Mint ahogy minden képre igaz, erre is – olyan vagy amilyen, vállald fel magad.
Az a cél, hogy megmutasd az arcod, a mosolyod, a tekinteted. Ez vagy Te, és meg kell mutatnod magad, annak érdekében, hogy felkeltsd az érdeklődését annak az embernek, aki téged keres. Léccccci mosolyogj! 🙂

Egész alakos:

Lehet, hogy nem vagy megelégedve magaddal, de ezt csak Te érzed. Ettől még lehetsz valaki számára tökéletes.
Ne döntsd el, hogy Te nem kellhetsz neki. Te csak mutasd meg, milyen vagy és engedd meg neki, hogy úgy döntsön, tetszel neki.
Mindegy milyen vagy, tényleg. Alacsony/magas, vékony/molett, kopasz/hajasbaba, megvan az az ember, akinek így kellesz, ahogy vagy. Pontosan úgy fog szeretni amilyen vagy.

Profil kép:

Ehhez, hosszabb magyarázatot nem fűznék. Ugyanaz, mint az igazolvány képnél. Annyi, hogy más szögből is mutasd meg az arcod, ne csak szemből.

Szabadidő:

Ez nagyon fontos, hiszen ez az, amikor majd együtt tudtok lenni. Ha te a szabadidődet tv nézéssel töltöd, akkor nagyon fog zavarni, ha a párod mindig kirándulni akar és fordítva. Nem mondom azt, hogy minden egyes nem munkával töltött percet együtt kell tölteni, de ha ebben merőben más az elképzelés, akkor nem fog jól működni a kapcsolat. Ha mindig más tevékenységgel töltitek a szabadidőtöket, akkor mikor vagytok együtt? Érdemes képekben is megjeleníteni, mert ha valaki számára ez nem megfelelő, – bármi legyen is az – akkor lehet lapozni. Viszont, ha valaki pont ezt keresi, akkor pedig azonnal meg is szerezted a figyelmét.

Öltözködés:

Bár sokan nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, de fontos. Adódhat abból probléma, ha teljesen más az öltözködési stílusotok. Ahogy az is, ha az egyik félnek van stílusa, a másiknak pedig ez nem fontos. Épp ezért, ebből érdemes több képet feltenni. Máshogy jelensz meg egy jeles eseményen, vagy a hétköznapokban. Megint más lesz, ha barátokkal találkozol, vagy kirándulsz. A cél, hogy a nézőben egy összkép alakuljon ki rólad.

Ezen nagyon sok múlik! A megjelenés nagyon fontos! Ma egy olyan világot élünk, ahol számít a megjelenés, tetszik vagy sem. Ezzel együtt, ne viseljünk olyan ruhákat, amik nem illenek az egyéniségünkhöz.
(Ha kell segítség neked ebben, akkor keress bátran, öltözködési tanácsadónk segít megtalálni, az egyéniségedhez illő ruhát, amiben jól érzed magad, és jó megjelenést biztosít. Írj nekem itt!)

Ezeken kívül bármit, ami fontos neked…

…jeleníts meg képekben. Külön felhívnám a figyelmet, ha tartasz háziállatot, azt mindenképp tedd fel képben is. Ha van kutyád vagy cicád, főleg, ha lakásban van, akkor mindenképp. Ha a kiválasztottad nem szereti a háziállatokat, esetleg allergiás rá, akkor lehet lapozni. Itt arra figyelj, hogy túl sok képet ne rakj fel a kis kedvencedről. Ez azt a hatást keltheti, hogy a kedvenc fontosabb, mint ’én’ lennék.

Ha sportolsz, mindenképp tedd fel, hiszen jó lenne, ha ezt együtt tudnátok csinálni. Bármit, amit szeretsz csinálni, fontos neked, örömet okoz, tedd fel. Minden olyan dolgot, ami fontos neked, amit együtt csinálhattok, amiben kellene, hogy támogasson, vagy teret adjon benne, azt felteheted képekben.

Kérlek, csak akkor menj tovább, ha ezt a feladatot megcsináltad!

A következő részben arról lesz szó, milyen bemutatkozó szöveget érdemes írnod és egyáltalán hogyan. 🙂

Ha még nem tetted, amíg megérkezik a következő feladat, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol további díjmentes, párkapcsolattal, ismerkedéssel kapcsolatos tartalmakat találsz!

Csatlakozz hozzánk ide kattintva!