websikehealthcheck

Minden ember fejében van egy kép arról, milyen társat szeretne…

Azonban ezt a képet sajnos néhány dolog torzítja. Elég csak a szülői mintákra gondolni, vagy a médiából érkező hamis ideákra, valamint a téves társadalmi elvárásokra, amik mind torzítják azt a képet, amit mi ideálisnak gondolunk. Ezen kívül a korábbi párkapcsolati kudarcok is nagy hatással vannak a választásunkra.

Gondolkodtál már azon, hogy miért van az, hogy az elején jónak tűnik, aztán később kiderül, hogy mégsem annyira jó?

Az a helyzet, hogy ezek a dolgok, még ha nem is értesz vele egyet, akkor is hatással vannak rád, és befolyásolják a választásod. Amikor a szüleink által támasztott elvárások szerint, vagy a társadalmi elvárásoknak megfelelően választunk, abban nincs teljes tudatosság, hiszen mások által jónak vélt szempontok alapján választunk magunknak.

A tudatosság ezen a téren eléggé össze van kuszálódva…

A tudatosság azt jelenti, hogy pontosan tudod mit akarsz. Tudod, hogy valami miért jó, vagy miért nem, tudod, hogy mitől működik, vagy mitől nem. Így nem véletlenszerű eredményeid lesznek, nem véletlen történnek meg veled a dolgok.

Ha tudod, hogyan és mitől működik valami, akkor képes vagy azt a dolgot kezelni, kontrollálni, irányítani.
Párkapcsolati téren három dologgal kell tudatosnak lenni:

  • mit akarsz pontosan,
  • saját értékeid,
  • fenntartani/működtetni egy párkapcsolatot.

Az első és legfontosabb, annak meghatározása, mit is akarsz. Milyen emberre van szükséged, hogyan akarsz élni, és ami a legfontosabb, hogyan akarod érezni magad. Ezt hívjuk ideális képnek.

Ideális kép?

Az ideális kép egy pontos leírás egy kívánatos állapotról, egy elérendő célról.

Ahhoz, hogy elérjük, amit akarunk, pontosan meg kell fogalmaznunk mit is akarunk, hová akarunk eljutni.

Párválasztásnál, ez a meghatározása annak milyen társat szeretnénk – külső, belső tulajdonságokkal, célokkal, mindennel együtt, a lehető legpontosabban.

(Csak, miután ezt letisztázzuk jutunk el ahhoz a kérdéshez – hogyan érhetem el? Ezt a legtöbb esetben rosszul, azaz fordítva csinálják az emberek, ezért is nem működik. Nem is tudják mit akarnak pontosan, de azon gondolkodnak, hogyan érhetik el.)

Mi történik, ha nincs ideális képed?

„Ha nem tudod pontosan mit akarsz, eltarthat akár örökre is mire megtalálod”
E nélkül csak sodródsz az árral és kísérletezgetsz. Vagy bejön vagy nem. Teljesen véletlenszerű eredményekkel. Megismersz valakit, nagy bizalommal belevágsz, és próbálod hinni, hogy ő az, aztán egyszer csak kiderül, hogy mégsem.

Néhány dologra persze rájössz közben, és legközelebb már okosabb leszel, tudod mit kerülj.

Majd találkozol mással, de mivel már csalódtál, már lassabban nyílsz meg. Viszont, okosabb is vagy ezért körültekintőbben jársz el, így amikor beadod a derekad, akkor biztosabb vagy a dolgodban. Viszont emiatt, amikor megint nem jött össze, még nagyobb lett a csalódás. Próbálod újra, és újra. Kísérletezgetsz, hátha majd a következő jobb lesz.

De mennyi idő telt el közben, 5 év, vagy 10, vagy még több?

És most itt vagy jó néhány csalódás után, talán egy, vagy több gyerekkel, valószínűleg azzal az érzéssel, hogy elpazaroltad az idődet. Az is lehet, hogy már alig hiszel abban, hogy valaha lehetsz boldog…

Van egy kérdésem.

Annak idején, amikor ezt/ezeket a párkapcsolatokat elkezdted, mennyire voltál tudatos?

Miért kell Ideális Kép?

Ha tudod pontosan mit szeretnél, milyen embert keresel, hogyan akarod érezni magad, akkor tudsz is tenni azért, hogy elérd. Ha megvan mit akarsz, akkor tudni fogod azt is, hogyan találd meg.

Amikor találkozol valakivel, fel tudod mérni, hogy valóban őt keresed e. Pontosan tudni fogod mit kell tenned.

Az hogy tudod mit kell tenned magabiztosságot ad.

Ezeken kívül, van egy másik oka is annak, amiért tudni kell, mit akarsz.

’Az ember azt veszi észre, amin a figyelme van.’

Ha te a múlton rágódsz és azon emészted magad, ami a múltban történt, akkor nagyjából annak megfelelő emberekbe botlasz bele, ami elől egyébként menekülsz. Ha tudod mit akarsz, és azon van a figyelmed, akkor az annak megfelelő embereket fogod észrevenni. Ezzel elkerülheted, hogy mindig ugyanolyan emberekkel, ugyanolyan helyzetekbe kerülj.

Láthatod, az ideális párkapcsolathoz szükséges a megfelelő tudatosság. Ennek pedig az első lépése, hogy tudd pontosan, hogy mit akarsz, azaz legyen egy teljesen kidolgozott ideális képed. Ez az alap.

Abban az esetben, he megspórolnál még pár évnyi kisérletezgetést, és az ezzel járó csalódásokat, akkor ez a workshop neked szól!

 

Jelentkezz az Ideális kép Workshopra!

 

Ára: 19.990 Ft

EZT VÁLASZTOM

 

 

 

 

 

Válaszd a Párkapcsolatmester Programot!

Így kedvező áron lehet a tiéd három workshop anyaga:

  • Ideális Kép Workshop
  • Személyes Értékek Workshop
  • Ideális Párkapcsolat Építése Workshop

Ára: 45.000 Ft

EZT VÁLASZTOM