fbpx
websikehealthcheck

 

A legnagyobb párkapcsolatgyilkos dolog a megszokás.

A megszokott módon viselkedni. De vajon mi a megszokott?

Neheztelni a másikra? Hibáztatni? Szóvá tenni apróságokat? Rámutatni a gyengeségeire, csupán “segítő” szándékkal?

 

Te mit láttál a szüleidtől?

A jó természetes, de ha hibázol azt szóvá teszik – ismerős?

Vajon egy ember mennyire fog sietni egy kapcsolatba, amiben ez várja?

Mindenki szeretne maga mellé egy olyan társat, aki vidám, kiegyensúlyozott, fel tud vidítani, nehéz helyzetekben is lehet rá számítani, stb.

De tud egy ember ilyen lenni ott, ahol nem követhet el semmi hibát, hol állandóan arra kell figyelnie, nehogy tegyen valamit, mert szóvá teszik?

 

 

Mindenki szeretne maga mellé egy olyan társat, aki vidám, kiegyensúlyozott, fel tud vidítani, nehéz helyzetekben is lehet rá számítani, stb. - Száraz Gábor - Ideális párkapcsolat workshop

 

 

Elvárható, hogy szeretetteljesen siessen haza, oda, ahol megkérdőjelezik, elbizonytalanítják, és csupán szeretetből emlékeztetik arra, mit nem tett jól?

Nos, a helyzet az, hogy ma ez a megszokás. A legtöbb ember ezt kapja. És ezt is adja…

A helyzet az, hogy ez akkor is előfordul, amikor két ember igazán szereti egymást. Nem azért mert rosszak, hanem mert ezt szokták meg. Ezt látták otthon. Ezt látták a saját családjukban.

 

 

Észre sem vesszük, de eltűnik az kis pozitív megerősítés, és a helyét szinte észrevétlenül átveszi a megszokott, leértékelő kommunikációs minta. - Száraz Gábor - Ideális párkapcsolat workshop

 

 

Bármennyire is megfogadja az ember hogy nem lesz ilyen, ezt fogja csinálni…

Talán már észrevetted magadon, talán még nem… Egyszerűen azért van ez, mert ezt láttuk, és ezt szoktuk meg, és nincs más minta. Ezért veszélyes a megszokás.

Az elején, amikor odafigyelünk, akkor minden rendben van, aztán ahogy “megszokjuk” hogy ott a másik, és nem “kell” folyton odafigyelni, jönnek a megszokott dolgok. A beidegződött csípőből jött reakciók…

Észre sem vesszük, de eltűnik az kis pozitív megerősítés, és a helyét szinte észrevétlenül átveszi a megszokott, leértékelő kommunikációs minta.

 

 

Pontosan ez az a pont, ahol elkezd tönkremenni egy párkapcsolat.

Ez nagyon lehangoló…
Két ember, aki szereti egymást, eltávolodik egymástól úgy, hogy egyikük sem tudja miért történik valójában. Majd elkezdik egymást hibáztatni, legbelül pedig magukat, és innen már csak idő kérdése, a teljes elhidegülés, félrelépés vagy a válás.

 

Lehet, hogy ismerős a történet?

Azért szomorú, mert olyan egyszerű a megoldás. Olyan egyszerű fenntartani egy kapcsolatot.

Egyszerűen csak a megfelelő módon kell bánni a másikkal. Olyan környezetet teremteni, ahová akar hazasietni, ahol felszabadult lehet, és vidám. És, ha így érzi magát, veled is így fog bánni.

Egy kapcsolat, amiben mindkét fél tudja, hogyan kell bánni a másikkal, és nem a “megszokott” viselkedésmintákkal élnek, nem megy tönkre, nem múlik el.

 

 

Olyan környezetet teremteni, ahová akar hazasietni, ahol felszabadult lehet, és vidám. - Száraz Gábor - Ideális párkapcsolat workshop

 

 

Egyszerűen csak megfelelő módon kell bánni egymással.

Ez az, amit megtanulhatsz, elsajátíthatsz az IDEÁLIS PÁRKAPCSOLAT TEREMTÉSE workshopon!

  • 4 előadás (kapcsolati módok, kontroll, felelősség, egyenrangúság)
  • 5+ órányi elmélet
  • 6 feladat

A workshop végére pontosan tudni fogod, hogyan tudsz megfelelő légkört teremteni. És azt is ki az akivel lehet, és kivel nem.

Törd meg a mintát, és légy boldog!

A workshop a Párkapcsolatmester Program részeként végezhető el. Kattints a gombra és tudj meg többet a programról!

TOVÁBB A PROGRAMHOZ