websikehealthcheck

Hatékony online társkeresés – második rész

Szóval, hogyan fogsz kitűnni?

Gondolj bele, bemész egy áruházba, mondjuk sampont venni. A polcokon a legkülönfélébb formájú, színű, szagú csomagolásokat látsz. Ott van közöttük egy teljesen jellegtelen flakon, ami totál átlátszó, semmi felirat és a folyadék, ami benne van az is teljesen színtelen. Se színe, se szaga, se felirat rajta. Te elvennéd?
Na, valahogy így van ez, ezzel is.

Fontos leszögezni, hogy nem vagy termék, senki sem az. Viszont érdemes figyelembe venni picit a marketing szabályait. Be kell mutasd magad, milyen tulajdonságaid vannak és ami nagyon fontos, milyen előnnyel járna az, ha valaki téged választana? Miért vagy Te jó?
Ez egyébként nem egy könnyű dolog. Nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy a saját értékeinken gondolkodjunk. Ennek a történelmi okait a könyvemben leírtam.

A legtöbb embernek fogalma sincs mik az értékei. Ezért nem Te vagy a hibás, sajnos olyan társadalomban élünk, amiben túl sok leértékelést kapunk. Gyakran már gyerekkorban a szülők is megteszik és a rossz választásból eredő párkapcsolati kudarcok csak tetézik…

Ha nincs elegendő önbizalmunk, több szempontból is probléma lehet.

Egyrészt, igen gyakran a másik fél a mi saját magunkkal kapcsolatos bizonytalanságunkat, magára veszi, és azt gondolja, benne nem vagyunk biztosak. Sok esetben ez áll a hátterében annak, hogy egy darabig haladunk, aztán egyszer csak eltűnik…
Másrészt, ha te magad sem hiszed, hogy jó lennél valakinek, akkor hogyan várhatod, hogy ők jónak lássanak?
Ez kicsit erős, tudom. De meg kell érteni, hogy a nem megfelelő önértékelés, alapvető oka lehet a ’páratlanságnak’. Ha az ember magabiztos, arra felfigyelnek mások, észrevesznek téged.

(Annyira komoly és gyakran előforduló probléma az önbizalom hiány és a nem megfelelő önértékelés, hogy a Párkapcsolatmester program 2. napja szinte csak erről szól! Ez az önbizalom nap. Egy teljes napot szentelünk annak, hogy helyreállítsuk az önértékelésed és stabilizáljuk az önbizalmad. Hihetetlen eredményeket lehet elérni ezzel!)

Amikor valaki megnézi a profilod, arra kíváncsi, vajon milyen ember vagy Te és milyen élete lehetne melletted. A bemutatkozásban ne tulajdonságaidat sorold fel, hanem olyan dolgokat írj, ami az olvasóban érzelmeket ébreszt.

Nem kell túl sokat írni, elég 8-10 összetett mondat, ami bemutat téged, úgy ahogy Te vagy. Akkor jó, ha kicsit regényszerű, azaz megjelenik az olvasó fejében egy kép rólad, és jó érzéseket kelt.

Írd meg, és kérj meg valakit, aki ismer, hogy olvassa el és kérdezd meg ez valóban téged ábrázol e.
Előfordulhat, hogy egy barát, vagy közeli hozzátartozó máshogy lát téged, nem párkapcsolati nézőpontból, ezért nem biztos, hogy mindent érteni fog. De ez ne akadályozzon téged. Érdemes itt is ellenkezű neműek véleményét kérni.
Ahhoz, hogy megfelelő legyen a bemutatkozásod, tudnod kell mik az értékeid. Miért kellene téged választani.

Feladat:

Írj össze annyi dolgot amennyit csak tudsz, arról, hogy miért kellene téged választani, mit tudsz te adni egy párkapcsolatban. Mindent írj le, ami csak az eszedbe jut.
Ez nagyon fontos, ezért ne sajnáld rá az időt!
Ha kész vagy vele, válaszd ki azt a 8-10 dolgot, amiben a legjobb vagy, ami leginkább téged mutat, ami a legnagyobb örömet okozza, és erre építsd a bemutatkozásod.

Kérlek, csak akkor menj tovább, ha az előző feladatot megcsináltad!

Ha szeretnéd stabilizálni az önbizalmad, ajánlom a Párkapcsolatmester programom, amiről itt találsz információt:
https://szaraz-gabor.hu/parkapcsolatmester-program-reszletek/

A következő leckében megmutatom, mi az, ami minden ismerkedés alapját képezi és miért fontos ezzel tisztában lenned.

Addig is, ne feledd, szeretettel várunk a Facebook csoportunkba! Csatlakozz hozzánk itt!