websikehealthcheck

Hatékony online társkeresés – nulladik rész

Ha mindig mindent ugyanúgy csinálunk, sosem fogunk más végeredményt kapni!

Azaz, fel kell hagyni az olyan gondolatokkal, hogy ezt mindig így szoktuk csinálni, vagy mindenki így csinálja stb.
Az egyetlen mérőpontja annak, hogy valami működik-e, az az, hogy elértük-e vele a kívánt végeredményt. Ha nem, bármennyire is logikusnak és tudományosnak tűnik, nem működik. És fordítva is igaz, bármekkora hülyeségnek is tűnik, ha elérjük vele a kívánt végeredményt, vagy közelebb visz, működik.

Tehát, ahhoz, hogy elérjük a kívánt végeredményt tennünk kell bizonyos dolgokat, amiket nem szoktunk.

Ha nem tudjuk elég pontosan mit is akarunk, akkor eltarthat akár örökké is mire megtaláljuk.

Ez az első dolog, amivel foglalkozni kell, mielőtt nekiállunk elkészíteni egy profilt. Ez az első lehetséges akadály, ami meggátol téged abban, hogy társat találj.

A kérdés nem az milyen társat keresel, hanem az, hogy miért kell neked egy társ?

Írd le miért van szükséged társra!
Ne néhány szavas mondatban írd le!

Ennél a feladatnál sokat segíthet az, ha veszel egy papírt és egyszerűen addig írod, ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban – bármilyen hülyeségnek is tűnik, ami eszedbe jut – amíg nem lesz valami felismerésed, rá nem jössz valamire.

Előfordulhat, hogy többször kell nekifutnod. Leülsz írsz amennyit tudsz és eszedbe jut, aztán mész valahova és bevillannak dolgok ezzel kapcsolatban, és újra írsz néhány dolgot. Ez normális. Az oka, hogy nem szoktunk gondolkodni ilyesmin, pláne ilyen mélyégben, ezért kell idő az mire rááll az agyunk. Addig írd amíg tiszta nem lesz számodra, miért kell társ. Van, akinél egy két nap is kellhet és többször neki kell ülni. Nem kell megijedni, ha leülsz és elsőre csak néhány dolog jut eszedbe.
Előfordulhat, hogy meglepő dolgok jönnek ki. Légy őszinte magaddal! Magadnak írod.

Ne akard megspórolni az időt! Csináld végig!

Hidd el, ez az egyik fő probléma ma a társkereséssel, hogy az emberek döntő többségének fogalma sincs mit akar, ezért amikor ott van az orra előtt észre sem veszi…
(Annyira fontos ez, hogy a Párkapcsolatmester program első napja csak erről szól.)

Számtalan ilyen történetem van, ami ezt igazolja. Ne ugord át, és ne csapd össze! Nem ritka, hogy ennek a feladatnak a végzése közben, olyan dolgokra jön rá az ember, ami alapvetően volt akadálya annak, hogy megtalálja valaki a társát! Sokan, egy-egy ilyen felismerés után néhány nappal rá is találtak a számukra megfelelő társra.

Tehát, vegyél elő egy papírt és kezd el írni miért kell neked egy társ, hogyan akarod érezni magad vele, mellette. Mindent írj le, legyen az bármennyire is szokatlan, furcsa, vagy akár társadalmilag / neveltetésileg nem elfogadott, netán teljesen hétköznapi. Írd le. Ezt a papírt csak magadnak írod, bármit írhatsz rá.

Itt van néhány kérdés, ami segíthet a gondolkodásban:

Hogyan akarom érezni magam mellette?
Hogyan szeretném, hogy bánjon velem?
Mi az, amihez kell nekem?
Mi az, amit nem tudok nélküle megoldani?
Mitől érezném magam boldognak?
Mit szeretnék megosztani vel?
Mit szeretnék érezni vele kapcsolatban?
Miben szeretném, ha támogatna?
(Nem az a feladat, hogy ezekre a kérdésekre adj választ, ezek csak segíthetnek eljutni, ahhoz a bizonyos felismeréshez.)

Ha esetleg úgy érzed elakadsz, nyugodtan jelezd nekem és segítek!

Kérlek, csak akkor menj tovább, ha ezt a feladatot megcsináltad!

A következő levélből megtudod, milyen képeket kell feltenned ahhoz, hogy téged válasszanak.
Addig is, amíg megérkezik a következő feladat, ajánlom Facebook csoportunkat, ahol szimpatikus, segítőkész emberek között további díjmentes, párkapcsolattal, ismerkedéssel kapcsolatos tartalmakat találsz!

Csatlakozz hozzánk ide kattintva!